10/4/13

Product Ingredients Series

Γεια σας κουκλίτσες!!
Ξεκινάω μία νέα σειρά από posts στο blog μου με τον τίτλο Product Ingredients.
Στα post με αυτό τον τίτλο θα βλέπουμε κάθε φορά τα συστατικά από ένα προϊόν και θα τα αξιολογούμε.





Τα συστατικά με πράσινο χρώμα είναι είτε τελείως φυτικά είτε χημικά αλλά αποδεκτά, αυτά με το κίτρινο χρώμα είναι ενδεχομένως λίγο βλαβερά και αυτά με κόκκινο χρώμα είναι επικίνδυνα.
Έτσι θα μπορούμε να βλέπουμε κατά πόσο μας "αρέσουν" τα συστατικά του και αν αξίζει πραγματικά να το χρησιμοποιούμε.
Τα συστατικά λοιπόν θα εμφανίζονται σε μία λίστα η οποία ενδεχομένως θα είναι πολύ μεγάλη καθώς τα προϊόντα έχουν συνήθως πολλά συστατικά, και θα είναι ανάλογα χρωματισμένα όπως ανέφερα παραπάνω.
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρουμε όταν διαβάζουμε λίστα με τα συστατικά ενός προϊόντος είναι ότι η σειρά με την οποία εμφανίζονται δεν είναι τυχαία. Οι εταιρείες υποχρεώνονται να εμφανίζουν τα συστατικά ανάλογα με την πυκνότητα που υπάρχει μέσα στο προϊόν. Δηλαδή το πρώτο συστατικό της λίστας υπάρχει στο μεγαλύτερο ποσοστό μέσα στο προϊόν. Ας πούμε ότι το πρώτο συστατικό ενός προϊόντος είναι το νερό και το δεύτερο το ελαιόλαδο. Τότε π.χ το νερό υπάρχει σε ποσοστό 30% ενώ το ελαιόλαδο σε 20%. Δηλαδή τα τελευταία συστατικά της λίστας, υπάρχουν σε ελάχιστο ποσοστό μέσα στο προϊόν, δηλαδή 0,1% ή κάτι τέτοιο. Γι αυτό, κάποια συστατικά που είναι βλαβερά για τον άνθρωπο αλλά υπάρχουν σε πολύ μικρό ποσοστό μέσα στο προϊόν, μπορούμε να τα δεχτούμε και να χρησιμοποιούμε το προϊόν. Ενώ αν υπάρχει ένα "κόκκινο" συστατικό στην αρχή της λίστας μας, τότε.... δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα.... :P

Ελπίζω να σας αρέσει και θα τα πούμε στο επόμενο post!
Φιλάκιααααα ♥

3 comments:

  1. Ανυπομονω να μας τα αναλυσεις περισσοτερο! Πολυ ενδιαφερον!!

    http://dreamstylesplash.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε βραβευσα στο blog μου. Οποτε εχεις χρονο απαντησε και στις δικες μου ερωτησεις. θα χαρω πολυ να διαβασω τις απαντησεις σου!

      http://dreamstylesplash.blogspot.gr/2013/10/liebster-award.html

      Delete
  2. Πολύ καλή ιδέα! Περιμένουμε και τα επόμενα! :)
    http://corallblogs.blogspot.gr/

    ReplyDelete

© Beauty of Roses, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena